Theaterworkshops

Ik geef workshops voor allerlei doelgroepen: volwassenen, jongeren, kinderen, maar ook voor bedrijven. De meeste workshops maak ik op maat. 

De onderstaande workshops geef ik via Factorium Podiumkunsten. U vindt de omschrijving en prijzen op hun website.

 

Improvisatie (volwassenen, jongeren, kinderen)

Deze laagdrempelige theaterworkshop is geschikt voor iedereen en draait vooral om plezier. Niet nadenken, maar doen! Iedereen kan leren spelen. We gaan aan de slag met snelle oefeningen, emoties, personages en allerlei dolle situaties die je zelf bedenkt of die ik voor je bedenk. Plezier is hierbij gegarandeerd. 

 

Soapacteren (groep 7, 8 en klas 1, 2, 3 vo)

De leerlingen leren de basisbeginselen van een soap (groot spel, cliffhanger, in de camera kijken, emoties, intriges, etc) en bedenken daarna hun eigen soap. Succes gegarandeerd, ze hebben weinig tijd voor weerstand of schaamte.

 

Moviefighting (groep 8 bo en alle klassen vo)

De leerlingen leren eerst technisch vechten (waarbij respect een groot goed is). Daarna verdelen we de groep in tweeën en maken we een scène waarin twee bendes ruzie maken met elkaar. De nadruk blijft hierbij liggen op het feit dat het DOEN ALSOF is en geen werkelijkheid. Ik predik geen geweld, maar op toneel is het juist zo leuk dat je wel mag doen alsof.

 

Trainingen

Naast deze workshops, geef ik diverse training op het gebied van communicatie (presentatietechnieken, Eerste Hulp bij een Eerste Indruk, Omgaan met weerstand). Deze trainingen vind je hier